Pisanje blogov

Bi na vaši spletni strani radi redno objavljali blog? Si želite, da bi obiskovalci vaše strani lahko vsak mesec ali teden prebirali nove objave, zapise in predstavitve vaših izdelkov ali storitev v obliki bloga? Vas zanima, kako sploh poteka pisanje blogov? Potem ste prišli na pravi naslov, saj se pri nas na to vsekakor zelo dobro spoznamo!

pisanje blogovPisanje blogov je namreč nekaj, s čimer se vsakodnevno ukvarjamo. Pripravljamo različne vsebine za bloge za podjetja in posameznike o kozmetičnih izdelkih, ogrevanju, 3D tisku, odškodninskem pravu, fizioterapiji, talnih oblogah, inštrukcijah in najrazličnejših drugih tematikah. Zato skoraj ne obstaja tematika, o kateri ne bi mogli pisati, in zato lahko kakovosten blog pripravimo tudi za vas.

Seveda ne vemo vsega, se pa pred pisanjem o vsaki tematiki dobro podučimo, prebrskamo cel internet, če je treba, ali poiščemo druge vire, da lahko napišemo besedilo, kakršnega potrebujete. Pri tem nam lahko pomagate tako, da tudi sami pripravite nekaj iztočnic ali gradiva, iz katerega lahko pri pisanju črpamo. Tako bodo blogi še boljši in še bolj polni uporabnih informacij. Vsekakor pa ni treba posebej poudarjati, da je vsak blog, ki ga napišemo, tudi popolnoma unikaten.

Zakaj za pisanje blogov izbrati nas?

Blog je lahko osebni spletni dnevnik in pisanja tega se morate vsekakor lotiti sami. Če pa potrebujete dodatno vsebino za spletno stran vašega podjetja, ki bi jo radi obiskovalcem ponudili v obliki bloga, za to lahko poskrbimo mi.

Za to poskrbimo profesionalno in skrbno ter se pri tem držimo vseh vaših navodil in zahtev, pa tudi rokov. Prepustite nam torej to nalogo in za vas bomo pripravili kakovostno vsebino, ki bo optimizirana za spletne iskalnike in ki bo prepričala tudi bralce.

Kaj je najbolj pomembno pri pisanju bloga?

pisanje bloga za podjetjaPri pisanju bloga je pomembno marsikaj. Že izbira tematike, o kateri pišemo, zahteva kar nekaj premisleka. Treba je premisliti:

 • Katere tematike so zanimive za obiskovalce vaše spletne strani?
 • Kdo so sploh vaši obiskovalci in kaj jih zanima?
 • O katerih tematikah na drugih spletnih straneh ni napisanega dovolj?
 • Bi lahko obiskovalcem ponudili kakšne uporabne informacije, ki jih drugje ne morejo najti?
 • Kakšna vprašanja imajo vaši obiskovalci in ali lahko z blogom odgovorite nanje?

Najbolj pomembno je, da z blogi bralcem oziroma obiskovalcem vaše spletne strani ponudite dodatno zanimivo vsebino z dodano vrednostjo, kot so na primer uporabni nasveti, za katere veste, da jim bodo prišli prav.

Ali je pisanje blogov pomembno tudi za SEO?

SEO ali spletna optimizacija za iskalnike je pomembno področje, ki ima velik vpliv na to, katere spletne strani na internetu obiskujemo, katerih pa niti ne opazimo ali ne poznamo.

Spletna optimizacija je namreč proces, ki vašo spletno stran prilagodi algoritmom spletnih iskalnikov. Ti algoritmi spletnih iskalnikov pa so tisti, ki skrbijo za to, da se uporabniku spleta, ki v iskalnik vpiše določeno ključno besedo (na primer: pisanje bloga), med rezultati iskanja pojavi določena spletna stran – recimo vaša.

blog in seoČe želite poskrbeti za to, mora biti vsebina vaše spletne strani čim bolj povezana s to ključno besedo. To pa lahko storite tudi s pomočjo bloga o določeni tematiki. Vanj je možno vključiti tudi točno določene ključne besede, zaradi katerih bodo algoritmi spletnih iskalnikov ta blog lažje našli, s tem pa bodo lažje našli tudi vašo spletno stran.

Kakovostna vsebina na spletni strani je torej za optimizacijo spletnih strani zelo pomembna, če je ta vsebina urejena po načelih optimizacije pa dobite še več možnosti za uspeh. Prav zato se v blog splača vključiti tudi izbrane ključne besede oziroma poiskati pisca, ki bo za to poskrbel namesto vas.

Blogi so tako lahko vsekakor pomembni za SEO – če so seveda napisani na ustrezen način. Kar je vsekakor še en razlog več za to, da se odločite na svoji spletni strani vašim obiskovalcem ponuditi tudi blog. S tem boste poskrbeli za možnosti višje uvrstitve med rezultati spletnih iskanj za določeno ključno besedo s praktično nič dodatnega dela, saj bo za prav vse poskrbela naša izurjena ekipa.

Kako se lotiti priprave bloga?

kako napisati blogMarsikdo za pisanje blogov nima časa, spet drugim se zdi sestavljanje besedil težka naloga, tretji pa se ob tem sprašujejo, kako sploh napisati blog, da bo ta bran, uspešen, zanimiv. Pri tem se morda tudi vam porajajo naslednja vprašanja:

 • Kako dolgi morajo biti članki za blog in katere ključne besede je treba uporabiti v njih?
 • Morajo biti blogi dolgi 250 ali 1000 besed?
 • Kako pogosto je treba objavljati bloge?
 • O čem pisati in na kakšen način?
 • Kašen naslov za blog izbrati?

Z vsemi temi vprašanji se vam ni treba ukvarjati, če pisanje blogov zaupate nam!

Poskrbite za dobro napisan blog!

Z dobro napisanimi blogi poskrbimo za:

 • Zanimivo in kakovostno vsebino

 • Izbiro pravih ključnih besed

 • Izboljšanje pozicij v iskalnikih, kot je Google

 • Pridobitev širšega kroga bralcev

 • Povečanje zaupanja v vaše podjetje ali blagovno znamko

 • Učinkovit nagovor strank

 • Izboljšanje prepoznavnosti

Kontaktirajte nas in nam zaupajte, kaj potrebujete!