SEO Optimizacija spletnih strani

Kako poteka optimizacija spletnih strani?

Vsaka spletna stran na internetu mora biti optimizirana. To pomeni, da jo prilagodimo tako, da je kar se da najbolj prilagojena spletnim iskalnikom in njihovim algoritmom.  To je danes skorajda nujno.

On-site in off-site optimizacija spletnih strani (SEO) namreč poskrbita za to, da izkoristimo vse potenciale določene strani.

Na tak način naredimo vse za to, da bi bila naša stran čim bolj uspešna, kar pa je zagotovo tudi naš cilj. Prav zato je treba že pri izdelavi strani misliti tudi na SEO.

Prehitite konkurenco!

Zavedati se je namreč treba, da je konkurenca na internetu zelo zelo močna in da je različnih strani na njem ogromno. Marsikatera druga stran je verjetno konkurenčna vaši. Zakaj se obiskovalci odločijo eno stran obiskati, drugo pa ne? Če je večina ostalih strani optimiziranih, naša pa ni, to pomeni, da bo imela manj možnosti, da jo obiskovalci spleta sploh najdejo oziroma da sploh pridejo do nje. Zato je še kako pomembno, da naredimo vse, kar je v naši moči, da bodo obiskovalci našli našo spletno stran ali našo spletno trgovino, blog itd.

Za več obiskovalcev

Optimizacija spletnih strani je v prvi vrsti namenjena spletnim iskalnikom, ki imajo posebne algoritme na podlagi katerih razvrščajo različne spletne strani glede na različne kriterije. Vendar pa posredno vpliva tudi na obiskovalce in njihova iskanja v teh iskalnikih. Z njo lahko dosežete, da takrat, ko obiskovalec v iskalnik vpiše določeno ključno besedo, ki jo izberete sami, najde vašo spletno stran in ne katero drugo.

Ključne besede za SEO

Ključne besede za SEO, ki si jih izberete, morajo biti povezane z vašo dejavnostjo ali področjem, s katerim se ukvarjate. Nato se preveri, koliko iskanj sploh imajo oziroma koliko obiskovalcev spleta se zanima zanje. Na podlagi tega se nato stran SEO optimizira, kar pomeni, da se naredi vse, da bi bila stran za določeno ključno besedo v iskalniku uvrščena čim višje med zadetki. Tako jo bodo obiskovalci lažje našli in bolj pogosto kliknili nanjo.