Pisanje besedil

Komu zaupati pisanje besedil?

Potrebujete profesionalno pisanje besedil? Bi potrebovali nekaj člankov na določeno temo, besedilo za blog ali več zanimivih in kakovostnih objav na Facebooku? Iščete nekoga, ki bi za vas pripravil promocijsko besedilo ali e-mail, ki bi ga uporabili za komunikacijo s strankami? Vas zanima, komu zaupati to nalogo, da bo končni rezultat zares takšen, kot pričakujete?

Če se to sprašujete tudi sami, vam svetujemo, da si odgovorite na spodnjih 5 vprašanj, ki smo jih pripravili za vas, in s pomočjo odgovorov nanje lažje najdete najboljšega ponudnika, ki bo poskrbel za res kakovostno pisanje besedil!

5 pomembnih vprašanj za izbiro najboljšega ponudnika

Kateri tip besedil vas zanima?

Izberite pisca, ki obvlada različne vrste besedil!

Pisanje besedil obsega številna različna besedila, članke, opise izdelkov in kategorij, predstavitvene in marketinške tekste in še kaj drugega. Za začetek je tako pomembno, da natančno opredelite vrsto besedil, ki jih potrebujete. So to morda besedila, ki so namenjena predvsem za SEO? Potrebujete predstavitvena besedila za svojo spletno stran ali mogoče iščete pisca, ki vam bo pomagal pri pripravi vsebine za vaš blog? Vas morda bolj zanima strogo marketinško usmerjeno pisanje besedil, katerega osnovni namen je spodbuda bralcev k nakupu? Ali pa pridejo v poštev predvsem krajša besedila – na primer opisi izdelkov za spletno trgovino ali objave na Facebooku?

Kako dobro poznavanje teme je potrebno za pisanje besedil?

Izberite pisca, ki se spozna na določeno temo!

Večina piscev besedil se je pripravljena lotiti precej raznolikih tem. Po drugi strani pa obstajajo tudi t. i. nišni pisci. Običajno so to ljudje, ki zelo dobro poznajo določena področja, kar pomeni, da lahko za vas napišejo vsebinsko zahtevnejša (strokovna) besedila. Vprašajte se torej, ali za vaše potrebe zadostuje splošnejša vsebina, ki ne zahteva poglobljenega znanja, ali pa je morda bolj smiselno poiskati pisca, specializiranega prav za področje, ki vas zanima.

Kako hitro potrebujete besedila?

Izberite pisca, ki se drži rokov!

Že pri dogovarjanju za sodelovanje s piscem jasno navedite rok, do katerega potrebujete določena besedila. Tudi če se dogovarjate za dolgotrajnejše sodelovanje, ponudniku storitve povejte, kako pogosto boste potrebovali nova besedila. S tem se boste izognili poznejšim nesporazumom in hitro ugotovili, ali posamezni pisci izpolnjujejo osnovni pogoj za uspešno sodelovanje z vami. To, da se držijo rokov oziroma da naročeno besedilo napišejo do takrat, ko ga potrebujete, je namreč bistvenega pomena za to, da boste s sodelovanjem zadovoljni.

Koliko ste pripravljeni odšteti za profesionalno pisanje besedil?

Izberite najboljše razmerje med kvaliteto in ceno!

Vrtoglavo visoka cena za pisanje besedil še ne pomeni nujno vrhunske kakovosti. Velja pa seveda tudi nasprotno. Če imate malce več časa, poskušajte zbrati čim več različnih ponudb, pri čemer pa nikakor ne smete gledati le na ceno. Tako boste namreč res lahko dobili najcenejšega pisca, vprašanje pa je, kakšna bo kvaliteta zapisanega in ali boste z njo sploh zadovoljni. Preden torej pošljete povpraševanje, si oglejte še pretekle reference, saj boste tako dobil najboljši vpogled v to, kako določen pisec obvlada svoje delo. Tako boste lahko pri iskanju pisca poiskati resnično najboljše razmerje med kakovostjo in ceno.

Kakšen je cilj, ki ga želite doseči?

Izberite pisca, ki vam bo pomagal na poti do uspeha!

Odločitev za sodelovanje z nekom, ki ima veliko izkušenj s profesionalnim pisanjem besedil, je običajno pametna naložba, ki prinese nove poslovne uspehe. Kakovostna besedila lahko namreč pripomorejo k:

  • boljši obiskanosti vaše spletne strani,
  • večji prepoznavnosti vašega podjetja,
  • povečani prodaji,
  • uspešnejši komunikaciji s (potencialnimi) poslovnimi partnerji in strankami.

Torej že takrat, ko izbirate ponudnika za pisanje besedil, jasno opredelite vaše cilje, ki jih želite z izbranimi besedili doseči. Nato občasno preverite, ali vam besedila resnično pomagajo pri približevanju tem ciljem. Tako boste lahko ovrednotili, ali ste pisanje besedil zares zaupali pravi osebi, ki vam bo pomagala na poti do uspeha!